Каталог товарів

Смартфони Samsung серій А та S: відмінності та особливості вибору


Мобільні пристрої з ОS Android, зокрема виготовлені південнокорейським брендом «Самсунг» телефони, є на міжнародному ринку одними з найпопулярніших.

Колекція гаджетів цього виробника включає кілька лінійок – сьогодні в Україні можна купити смартфони Samsung Galaxy модельного ряду А, S, M, J і Note.

Інформація про те, чим між собою відрізняються представники серій А та S, що є наразі найбільш поширеними й затребуваними, наводиться далі. Пропонований текст також містить пояснення позначення відповідних літер – він буде корисним та цікавим для власників даних пристроїв та претендентів на їх покупку.

У чому різниця?

Зовнішній вигляд представників лінійки А та S на перший погляд здається практично однаковим – такий момент бентежить малокомпетентних покупців смартфонів та спантеличує їх.

Проте відмінності між цими серіями є – вони різняться ключовими параметрами, через що відносяться до різних категорій.

Так, модельний ряд Samsung Galaxy А розробники позиціонують як лінійку середнього класу й аналогічної цінової категорії. Хоча по суті, до неї входять взірці як базові, що за вартістю наближені до бюджетних, так і екземпляри, які в плані комплектації та технологічності майже сягають флагманського рівня.

Серія Samsung Galaxy S вважається однозначно флагманською. Кожен сучасний смартфон, що входить до неї, є моделлю преміального класу, виготовленою на базі технологій останнього покоління.

Найдорожчі телефони Самсунг Галексі S комплектуються чотирма камерами – прикладом відповідного рішення є Galaxy S21 Ultra.

Дизайн та дисплей

Пильний огляд телефонів дозволяє помітити, що оформлення Galaxy А є простішим. Ці девайси мають прямий екран та класичну пластикову рамку.

Аналоги з маркуванням «S» виглядають більш презентабельно й солідно. Обрамлення їх виконане з металу, а дисплею виробники надали оригінальної, трохи вигнутої форми.

Матеріалом екрану взірців Samsung Galaxy S є спеціальне скло Gorilla Glass Victus, що має високу механічну міцність та чудові протиударні властивості. Цей матеріал менш вразливий до пошкоджень, зокрема подряпин і неестетичних слідів тертя.

Крім того, дисплей моделей лінійки S характеризується більш високою роздільною здатністю. Саме тому він забезпечує зображення детальніше, яскравіше та чіткіше, а кольори передає максимально натурально й контрастно.

Фахівці також звертають увагу на вищу якість збирання смартфонів Галексі S. Конструкції Samsung Galaxy А також зібрані без нюансів, проте в надійності та довговічності вони флагманським конкурентам трохи програють, тому й коштують дешевше.

«Залізо» та показники продуктивності

Серія Галексі А дещо поступилася модельному ряду S і в продуктивності. Секрет у тому, що начинка Samsung Galaxy S включила процесор більшої потужності – тому ці мобільні гаджети працюють швидше та плавніше. Флагманську лінійку виробники комплектують SoC власного виготовлення із серії Exynos.

На відміну від них, аналоги середнього сегменту випускаються з базою Snapdragon. Цей елемент виробляє європейське підприємство, яке створює мікросхеми Qualcomm.

У результаті Galaxy А показують меншу швидкість обробки даних під час виконання складних та трудомістких завдань на кшталт мобільних ігор та редагування відеоматеріалів.

Проте велика потужність «начинки» S-ок має один неприємний нюанс. Вона прискорює розряджання акумулятора телефону, що в свою чергу призводить до скорочення ресурсу роботи АКБ. Наприклад, елементу живлення моделі Galaxy S21, що має ємність 4000мАг, досить важко довго підтримувати робочий стан таких потужних компонентів як Snapdragon 888 SoC і яскравий дисплей типу AMOLED із частотою оновлення кадрів 120 Гц.

Цікаво, що виробники не залишили даний момент без уваги. Смартфони нової лінійки А вони віднедавна виготовляють з більш місткими батареями.

Камера й ціна

Переважна більшість взірців середнього сегменту не поставляється з топовим обладнанням для відео та фотозйомки.

Флагмани, на відміну від них, найчастіше комплектуються камерою набагато якіснішою та сучаснішою. Її відрізняє не тільки більша кількість мегапікселів, але й розширений функціонал.

Топ-камери Samsung Galaxy S наділені підтримкою оптичного зуму та передовою опцією стабілізації зображення.

«Середнячки» Галексі А коштують дешевше від своїх суперників преміум-класу. При цьому А-шки є також смартфонами хорошими та надійними, як власне вся продукція ТМ «Самсунг».

Моделі серії S не можуть похвалитися демократичним цінником, проте їх перевага в більших технологічних можливостях та модернізованому стильному дизайні.

Отже, вибір залежить від вимог користувача та його фінансових можливостей.

Що означають назви серій смартфонів Samsung?

Значення літер, якими південнокорейські розробники називають лінійки своїх мобільних телефонів, дещо символічне.

Позначення «А» модельний ряд гаджетів отримав від назви першої букви грецького алфавіту «альфа». Цікаво, що «альфами» письменник Гакслі в своєму творі «Прекрасний новий світ» називав людей майбутнього, які належали до вищої касти. Це підводить до висновку, що якість Галексі А однозначно відповідає міжнародним стандартам, хіба що не найвищим.

Базову модифікацію Галексі S світ побачив у 2010 році. Назвали її так не через використання для відповідного смартфона Samsung дисплея Super AMOLED, як гадали деякі критики. Просто виробники позиціонували відповідний гаджет як наділений супер-інтелектуальними можливостями.

Відтоді минулого чимало часу, вдосконалились технології, зросли вимоги користувачів до своїх телефонів.

Лишається незмінним одне – незалежно від лінійки, смартфони Samsung Galaxy завжди якісні, добротні та елегантні.

В асортименті моделі серій А та S представлені на порталі інтернет-магазина Patifon – каталог сайту їх пропонує надзвичайно широкий вибір.

Відновлення паролю
Ми відправимо вам СМС з новим паролем
Вхід
Забули пароль?
У мене немає облікового запису Реєстрація
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Вхід
Обратная связь
Спасибі!
Наші менеджери зв'яжуться з вами для уточнення деталей